På Herøy omsorgssenter
Herøy musikkorps startet dagen med et besøk på omsorgssenteret der de holdt konsert. Dette er blitt en årlig tradisjon som både beboere og ansatte setter stor pris på. Det ble spilt både feiende marsjer og kjente og kjære 17.mai-sanger.

Enhetsleder Wenche S. Jørgensen er en sporty dame og tok utfordringen fra dirigent Lars Olav Mogård Larsen om å spille stortromme på en av marsjene. Ikke noe i veien med takten der nei.

På nasjonalsangen var Dorthe, Nila, Ingrid og Nora dyktige forsangere. Etter konserten ble det servert kaffe, eggedosis og krumkaker.

Det var nok litt rart at barnetoget ikke kom forbi denne gangen, men neste år er det nok på plass igjen.

Toget
Med Tanja Lorvik fra politietaten og ordfører Arnt Frode Jensen i spissen startet toget fra torget presis kl.11.00. Noen hadde nok latt seg skremme av været, det virket som det var lavere deltakelse enn tidligere år. Imidlertid var det god stemning med musikk, sang og hurrarop.

Herøy kirke
Gudstjenesten i Herøy kirke har også vært en tradisjon i alle år, og en fin opplevelse for de som var til stede. Prest Kari Sjursen holdt en, i følge henne selv, en litt alvorlig, men viktig tale. Hun snakket om menneskeverd og om det å bli holdt utenfor i samfunnet. Alle har sin egenverdi, uanhengig av prestasjon, utseende eller andre ting.

Herøyhallen
Det er alltid høytid når korpset spiller opp og elever og lærere ved Herøy skole marsjerer inn i hallen med flagg og tar plass på scenen. Vi er ikke i tvil om at Herøy kommer til å fostre mange gode sangere i framtiden. En flott opplevelse!

Tale for dagen
Ekteparet Gjertrud Aune Færøy og Roar Aune holdt talen for dagen. De snakket blant annet om hvorfor de tok det valget å flytte til/tilbake til Herøy. Det var en meget bra tale, tankevekkende, opplysende og litt rørende innimellom.

- Det va mang grunna te at vi kom hit. For en bygutt som ælske naturen og særlig havet, e det å få lov te å høste av det havet gir, på Herøy, selve indrefileten.

Roar kom også inn på at de kom hit frivillig og at andre ikke hadde noe valg:

- No har vi blant annet fått somaliske og syriske flyktninger til kommunen, og de kommer fra en del av verden hvor det har vært krig og undertrykkelse i flere år. Dæm har vært nødt til å dra fra hjemlandet sitt.

Gjertrud, som jobber som miljøarbeider i flyktningtjenesten i kommunen, startet med Salam Aleikum - Mahrabaah - God dag og gratulerer med dagen Herøy. Hun takket blant annet herøyfjerdingene for givergleden i forbindelse med mottak av flyktninger og de som har tatt i mot praktikanter.

- De som e kommen e flotte, varme folk som har måttet forlate sitt land, familie og venner. De har måttet starte et nytt liv i et fremmed land - bare med noen få kofferter. Det er mye som må tilrettelegges. Tenk deg selv i samme situasjon, hva skulle vi ha tatt med om vi måtte forlate Norge og ikke visste om vi fikk komme tilbake.

De avsluttet med disse ordene - For en ting e sekkert, "vi vil bli gammel i Herøy - sammen". Takk for oss, og ha en fortsatt fin 17.mai feiring.

Takk fra flyktningene.
Ali Hussain holdt takketale på norsk, og det er imponerende. Han takket på vegne av flyktningene som er kommet til Norge og Herøy, en trygg plass å bo på.

Takk fra 10.klasse.
Maiken og Simone fra 10.klasse takket både herøyfjerdingene for støtte og giverglede når de har kommet på døra enten for å samle inn flasker eller selge lodd. De takket også sine foreldre for støtte og hjelp.

Takk til 8. og 10.klasse med foreldre som tar på seg dette arrangementet hvert år. Det er ikke få dugnadstimer som ligger bak!

Gjertrud og Roars tale kan du lese i sin helhet her.