May Paulen har i mange år holdt på med strikking,  men i det siste har det mest gått i montering.

- Folk strikker genserne selv og leverer dem til oss for montering på Herøy ASVO. Dette er jo et pusk-arbeid så jeg kan jo forstå at de helst vil slippe, sier May Paulsen.

- Jeg bruker omtrent to dager på en genser dersom jeg får sitte i ro med arbeidet, men vi holder jo også med andre ting så det blir jo sjelden slik. Montering av kofter tar enda lengre tid, sier Paulsen.

Enorm interesse
Mariusgenseren har vært på mote flere ganger siden 50-tallet, men May forteller at det har vært et enormt oppsving det siste året.

- Jeg har montert gensere i flere år og har ikke tall på hvor mange det er blitt, men det siste året har jeg altså montert 50 Mariusgensere og det vitner om en enorm interesse. Vi monterer selvsagt andre klær også og for tiden holder jeg blant annet på med en festdrakt for barn, avslutter May Paulsen.

Mariusgenseren
Unn Søiland Dale designet Mariusgenser-mønsteret i 1953 til filmen Troll i ord. Hun solgte samtidig mønsteret til Sandnes Uldvarefabrikk som håndstrikkeoppskrift. Hun hentet inspirasjon fra Annichen Sibberns bok Norske Strikkemønstre fra 1929, hvor blant annet mønsteret til setesdalskoftene ble presentert.Dale lot seg inspirere av setesdalskoftene, men omarbeidet bordene og satte dem sammen i en ny kombinasjon.

Mariusgenseren er en strikket genser med et mønster inspirert av tradisjonelle setesdalsgensere, men uten lus. Mens de tradisjonelle genserne brukte saueullens naturlige farger i svart, grått, brunt og hvitt ble Mariusgenseren designet og lansert i innfarget garn, blant annet i rødt, hvitt og blått, som er fargene i det norske flagget. Sandnes Uldvarefabrik, som fortsatt eier håndstrikkeoppskriften, hevder at det er solgt over fem millioner eksemplarer av håndstrikkoppskriften til Mariusgenseren i Norge, i en rekke fargekombinasjoner. (Kilde Wikipedia)