Prosjektleder Terje Karstensen i selskapet Lad Opp er glad for at arbeidet nå er i gang, og sier at planen er at ladestasjonen skal være satt i drift 15. oktober.

Lad Opp er utviklet av Helgeland Kraft og en del av Kople sitt ladenettverk som dekker store deler av Norge og kontinuerlig utvides.

Fire ladesøyler
- Ladestasjonen vil ha fire ladesøyler hvor hver søyle kan levere 200 kW eller 400 kW, alt etter om bilen har 400V eller 800V arkitektur. Det vil bli mulighet for å lade med både CCS- og Chademo- kontakt samt type2-kontakt. På lynladerne kan man betale med kort, brikke og app. Det vil også bli satt opp et eget ladebygg, sier Karstensen.

Skal stå ferdig 15. oktober
- Det er utfordrende å bygge ved Prix på grunn av at det er veldig grunt og noen steder berg helt oppe i dagen. Det betyr at vi må sprenge litt, noe som kan påvirke fremdriften. Planen er uansett at ladestasjonen skal være satt i drift 15. oktober. Bygget kommer noe senere og glass til bygget kommer til slutt, men vi antar at bygget skal være oppe i løpet av oktober, avslutter prosjektleder Terje Karstensen.