Onsdag kveld kunne disse fem kvinnene i støtteforeningen for idretten i Herøy bake og pakke inn ganske nøyaktig et hundre lefser som skal selges på julemessen i Herøy søndag 29. november.
På to og en halv time onsdag ettermiddag og kveld ble det laget deig, kjevlet, stekt, smurt og pakket ganske nøyaktig 100 tykklefser.
Så var det også fem effektive kvinner i støtteforeningen som hadde gått sammen for å bake lefser for salg til julemessa neste søndag 29. november første søndag i advent.
- Ikke prøvesmakt
- Og det har ikke vært noen smaking underveis, ler Paula Nyrud, Trine Valberg, Kate Jakobsen, Heidi Edvardsen og Hilde Olsen.
De er glade for at de har fått låne skolekjøkkenet (eller heimskunnskapsavdelinga) ved Herøy sentralskole til formålet.
- Vi har gjort dette så mye at det går unna, forteller kvinnene og legger til at de har organisert bakinga slik at det har gått etter samlebånd-prinsippet.
Alle har hver sine oppgaver.
Hva er hemmeligheten med å lage gode lefser til jul, spør vi.
- Kunsten er å ikke ha for mye mel i deigen, sier Paula Nyrud. Og Trine Valberg legger til:
- Og så har vi noen dyktige kjevlere. Kjevlinga er viktig.
Og de har flere gode råd på lager:
- I følge oppskrifta skal tykklefsene stekes ved 210 grader.
Men i kveld har vi hatt ovnen på 250 grader, men så har jo døra til ovnen blitt åpnet i ett sett etter hvert som arbeidet skred fram, sier kvinnene til Herøyfjerdingen.
Onsdag kveld var det tykklefser som ble bakt. Neste uke, tirsdag, skal de samme kvinnene bake klenning.
Og to tre av bakerne lover å ta med takker. For det må til når klenning står på menyen.
Herøyfjerdingen fikk prøvesmake tykklefse, og kan skrive under på at de smaker jul.
Når lefsene ligger pent innpakket i poser under julemessa søndag 29. november bør herøyfjerdingene kjenne sin besøkelsestid.
Så var det også fem effektive kvinner i støtteforeningen som hadde gått sammen for å bake lefser for salg til julemessa neste søndag 29. november første søndag i advent.
- Ikke prøvesmakt
- Og det har ikke vært noen smaking underveis, ler Paula Nyrud, Trine Valberg, Kate Jakobsen, Heidi Edvardsen og Hilde Olsen.
De er glade for at de har fått låne skolekjøkkenet (eller heimskunnskapsavdelinga) ved Herøy sentralskole til formålet.
- Vi har gjort dette så mye at det går unna, forteller kvinnene og legger til at de har organisert bakinga slik at det har gått etter samlebånd-prinsippet.
Alle har hver sine oppgaver.
Hva er hemmeligheten med å lage gode lefser til jul, spør vi.
- Kunsten er å ikke ha for mye mel i deigen, sier Paula Nyrud. Og Trine Valberg legger til:
- Og så har vi noen dyktige kjevlere. Kjevlinga er viktig.
Og de har flere gode råd på lager:
- I følge oppskrifta skal tykklefsene stekes ved 210 grader.
Men i kveld har vi hatt ovnen på 250 grader, men så har jo døra til ovnen blitt åpnet i ett sett etter hvert som arbeidet skred fram, sier kvinnene til Herøyfjerdingen.
Onsdag kveld var det tykklefser som ble bakt. Neste uke, tirsdag, skal de samme kvinnene bake klenning.
Og to tre av bakerne lover å ta med takker. For det må til når klenning står på menyen.
Herøyfjerdingen fikk prøvesmake tykklefse, og kan skrive under på at de smaker jul.
Når lefsene ligger pent innpakket i poser under julemessa søndag 29. november bør herøyfjerdingene kjenne sin besøkelsestid.