Grendeutvalget i Sandvær, med Ann Karin Sæther i spissen, ønsket velkommen. Til stede fra kommunen var ordfører Elbjørg Larsen, varaordfører Oddbjørn Lorvik og konstituert kommunedirektør/kommunalleder for teknikk og miljø Morten Hanssen. I tillegg var gruppelederne for de ulike partiene invitert med, og her møtte Beate Mari Pettersen (Ap) og Inge Nils Sandvær (Herøy bygdeliste). Rolf Sæther stod for skyss fra Tennvalen.

På agendaen stod befaring i Sandvær, samt god prat rundt bordet med de frammøtte. Det første temaet som ble tatt opp var hurtigbåtens mange kanselleringer, og da i sommer spesielt. Det ble påpekt at det er svært uforutsigbart å bo i Sandvær og ha hurtigbåten som eneste kommunikasjon inn og ut av øya.

Ordfører kunne fortelle at hun har henvendt seg til fylkeskommunen og rederiet om dette og fått skriftlig svar, og at dette blir fulgt opp i møte mellom de berørte partene. Videre ble det diskutert ansvar for veier og vedlikehold framover samt vedlikehold av veilys, trebrua og venterom på kaia. Deltakerne kunne observere at det var kommet lift til Sandvær, noe som tyder på at vedlikehold av veilysene nå har prioritet. Utover dette ble også brannberedskap, søppelhåndtering og vedlikehold av kai i Tennvalen tatt opp. 

Ordfører takker på vegne av kommunen grendeutvalget i Sandvær for en fin befaring og et godt møte med gode temaer. Så får man bare håpe at befolkningen i Sandvær får innfridd noen av sine ønsker i tida som kommer.