Når høgskole-studiet Mat og Matkultur har samling i mai blir det på Augustbryggo på Seløy. Det er Bioforsk på Tjøtta som kjører studiet på oppdrag fra Høgskolen i Nesna og i dag var en imponert forsker Eva Narten Høberg fra Bioforsk på befaring.
- Det blir helt unikt å komme hit og vise en del av kystkulturen.
Det arbeidet som er gjort her og aktivitetene det er lagt opp til er noe helt spesielt, sier forsker og faglig leder for studiet Mat og Matkultur Eva Narten Høberg.
Høgskolen i Nesna Hun er tilknyttet Bioforsk Nord Tjøtta som har ansvaret for studiet Mat og Matkultur som Bioforsk kjører i regi av Høgskolen i Nesna.
- Jeg har hørt om Augustbryggo lenge, men måtte hit for å se den selv også med tanke på senere kurs.
Og det har blitt et kjempeflott anlegg og er nødt til å bli brukt brukt i framtidige studier, sier Eva Narten Høberg til Herøyfjerdingen.
Hele Nord-Norge Studiet gir 30 studiepoeng og har for tiden 17 studenter fra både Tromsø, Alsta, Bodø og Helgeland. Det er femte gang at dette studiet går på Helgeland.
Mat og Matkultur er et eget prosjekt innen Bioforsk på Tjøtta. Høberg opplyser at det er mange kokker som tar dette studiet, i tillegg til Ernæring og Helse.
Det var i mai i fjor at Jon Ove Ottesen og Kjell Inge Jakobsen åpnet dørene for kunnskaps- og formidlingsenteret for fiskeri og havbruk på Seløy.
Gode samarbeidspartnere Augustbryggo har knyttet til seg gode samarbeidspartnere, blant annet reiselivsnæringen, Herøy kommune og ikke minst Helgeland museum avdeling Herøy ved Børge Evensen som senteret har tegnet en intensjonsavtale med.
Fiskerinæringa er sentral når senteret skal dokumentere Herøy og kystens historie fra tida i robåt, videre til motorbåten og til oppdrettsnæringas innmarsj.
Visningskonsesjon Senteret har også en visningskonsesjon for laks.
Denne er samlokalisert med Seløy Sjøfarm og de besøkende ved senteret skal også på oppleve en tur ut til dette oppdrettsanlegget og se laksen i merdene.
Herøyfjerdingen kommer tilbake med mer om Augustbryggo.
Det arbeidet som er gjort her og aktivitetene det er lagt opp til er noe helt spesielt, sier forsker og faglig leder for studiet Mat og Matkultur Eva Narten Høberg.
Høgskolen i Nesna Hun er tilknyttet Bioforsk Nord Tjøtta som har ansvaret for studiet Mat og Matkultur som Bioforsk kjører i regi av Høgskolen i Nesna.
- Jeg har hørt om Augustbryggo lenge, men måtte hit for å se den selv også med tanke på senere kurs.
Og det har blitt et kjempeflott anlegg og er nødt til å bli brukt brukt i framtidige studier, sier Eva Narten Høberg til Herøyfjerdingen.
Hele Nord-Norge Studiet gir 30 studiepoeng og har for tiden 17 studenter fra både Tromsø, Alsta, Bodø og Helgeland. Det er femte gang at dette studiet går på Helgeland.
Mat og Matkultur er et eget prosjekt innen Bioforsk på Tjøtta. Høberg opplyser at det er mange kokker som tar dette studiet, i tillegg til Ernæring og Helse.
Det var i mai i fjor at Jon Ove Ottesen og Kjell Inge Jakobsen åpnet dørene for kunnskaps- og formidlingsenteret for fiskeri og havbruk på Seløy.
Gode samarbeidspartnere Augustbryggo har knyttet til seg gode samarbeidspartnere, blant annet reiselivsnæringen, Herøy kommune og ikke minst Helgeland museum avdeling Herøy ved Børge Evensen som senteret har tegnet en intensjonsavtale med.
Fiskerinæringa er sentral når senteret skal dokumentere Herøy og kystens historie fra tida i robåt, videre til motorbåten og til oppdrettsnæringas innmarsj.
Visningskonsesjon Senteret har også en visningskonsesjon for laks.
Denne er samlokalisert med Seløy Sjøfarm og de besøkende ved senteret skal også på oppleve en tur ut til dette oppdrettsanlegget og se laksen i merdene.
Herøyfjerdingen kommer tilbake med mer om Augustbryggo.