Det jobbes kontinuerlig med å få ferdig både bru og tilførselsveier til den nye brua over Herøysundet. Prosjektleder informerer om at arbeidet fortsatt går etter planen, og at ferdigstilling er ventet 12. november.

De siste dagene har arbeiderne jobbet mye med asfaltering, noe som foregår i tre lag og totalt 13-14 cm. tykkelse. Utover asfalteringen jobbes det med blant annet ferdigstilling av rekkverk og fortau. Selv om asfaltering snart er på plass og mye vil se ferdig ut i løpet av den neste tiden, ber entreprenøren om forståelse for at alt skal være sikkert og trygt før Herøyfjerdingene kan ta brua i bruk. Entreprenøren vil etter hvert begynne å bruke brua, men de lokale må smøre seg med litt mer tålmodighet frem til dato for ferdigstilling før også de kan nyte godt av det nye byggverket.

I forbindelse med åpning av den nye brua, vil det fremover planlegges for folkefest. Dette vil man komme tilbake til etter hvert.

Den gamle brua skal etter sigende rives i løpet av 2025, og vil bli en del av et forskningsprosjekt i regi av Sintef. Dette for å finne løsninger for å øke brukstiden ytterligere på slike betongkonstruksjoner.