JeSS står for Jenter-Styrke-Samhold og ble etablert i mars 2014. De hadde et motto om at all aktivitet er god aktivitet, der målet var å samle alle gode krefter for å gi et lavterskeltilbud som påvirker oss positivt.

Over flere år har de vært svært aktive med å arrangere ulike tiltak for innbyggerne i kommunen. De var kjent for sine mange bålmarsjer, aktivitetsdager og andre meningsfulle aktiviteter ute i friluft. Bålmarsjene og de de andre arrangementene var åpne for alle og ble arrangert rundt omkring i kommunen, og stort sett alle kretser har blitt besøkt i løpet av de 10 årene JeSS har vært i drift. Marsjene samlet ofte mer enn 50 deltakere, og var et populært tiltak for både hyttefolk og fastboende.

I 2019 ble gruppa tildelt Helgeland friluftsråd ildsjelpris «Eldhug» for sitt arbeid for friluftslivet i Herøy. Under pandemien ble det naturlig nok umulig å holde oppe aktiviteten i gruppa, og etter at blant annet primus motor Elbjørg Larsen fikk en travlere hverdag som ordfører, ble det vanskelig å komme i gang med aktiviteten i gruppa. De har derfor valgt å legge ned gruppa, og heller bidra med frivillig innsats på andre måter.

Setter spor etter seg
Siden det gjenstod en del penger etter gruppa, har de valgt å gå til innkjøp av et skilt med en hilsen fra gruppa. Skiltet skal minne oss om viktigheten av å komme seg ut på tur, blir primært satt opp på alle stedene gruppa har vært aktiv. Dette gjelder blant annet Herøy Caravan, Drømmeplassen i Øksningan, Seløy, Herøy skole og Staulen.

Skiltet eller plaketten har blitt veldig flott og er allerede på plass på den vakre campingplassen på Tenna. I tiden fremover vil det også bli satt opp på de andre stedene hvor gruppa har hatt sine arrangementer.