Siste helgs gourmet-aften med Jon Aga blir en årviss begivenhet på Tennas Vel. Det slo mesterkokken selv fast etter å ha ledet et 50-talls gjester gjennom en fire-retters smakfull aften med tilhørende viner.
- Vi seks som hjalp til med å servere fikk lære en del praktiske ting når det gjelder servering.
Vi fikk nøye instruksjoner på hva hver enkelt av oss skulle gjøre for at gjestene ved de sju bordene skulle få maten noenlunde samtidig, forteller Trine Valberg til Herøyfjerdingen.
Hun er leder i foreningen Tennas Vel.
Introduserte rettene Før hver av rettene ble servert fikk gjestene høre mesterkokken fortelle om hva de skulle få smake.
Til hver av de fire rettene hørte det også til en egen vin.
Og som en fin finale på kvelden kunne Jon Aga selv forkynne at dette ikke skulle bli en engangs-hendelse.
Siste lørdag i januar - Dette skal bli tradisjon. Vi skal arrangere gourmet-aften siste lørdag i januar hvert år og jeg skal lage maten, fortalte Jon Aga.
Sist lørdag var 50 påmeldte gjester til stede på Tennas Vel da Jon Aga og hans kona Anne flyttet kjøkkenet fra Vega Havhotell og til Herøy.
Bilder: Olav Skaardalsmo (fornøyd deltaker på gourmet-aftenen)
Vi fikk nøye instruksjoner på hva hver enkelt av oss skulle gjøre for at gjestene ved de sju bordene skulle få maten noenlunde samtidig, forteller Trine Valberg til Herøyfjerdingen.
Hun er leder i foreningen Tennas Vel.
Introduserte rettene Før hver av rettene ble servert fikk gjestene høre mesterkokken fortelle om hva de skulle få smake.
Til hver av de fire rettene hørte det også til en egen vin.
Og som en fin finale på kvelden kunne Jon Aga selv forkynne at dette ikke skulle bli en engangs-hendelse.
Siste lørdag i januar - Dette skal bli tradisjon. Vi skal arrangere gourmet-aften siste lørdag i januar hvert år og jeg skal lage maten, fortalte Jon Aga.
Sist lørdag var 50 påmeldte gjester til stede på Tennas Vel da Jon Aga og hans kona Anne flyttet kjøkkenet fra Vega Havhotell og til Herøy.
Bilder: Olav Skaardalsmo (fornøyd deltaker på gourmet-aftenen)