FIRST Lego League er en kunnskapskonkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år. 

Elevene har hatt en 5-6 uker lang arbeidsperiode og endelig skal de dra på konkurransen. De har gledet seg mye og de har tatt med seg noen få lærere og foreldre. 

Klassen har bestemt at de skal hete “Brobyggerne”. De har i tillegg fått T-skjorter med navn, og masse drops som de skal dele ut sponset av MOWI. De har også opprettet en egen Facebook side.  

Klassen sier at de jobber godt sammen som et lag, og hvis noen er uenig i ting finner de en løsning på det som alle blir enige om. Alle blir inkludert i samtalen og alle for lov å si sin mening.                     

Elevene sier også at de har hatt det veldig artig i prosessen. De har jobbet på en litt alternativ og lærerik måte. De har fått et bedre samhold i klassen og ledd mye. Mange gode ideer har kommet fram og alle har bidratt.  

På Mo i Rana skal de konkurrerer mot andre lag fra andre steder. Konkurransen går ut på å forske på og foreslå en løsning på en samfunnsaktuell utfordring. De skal definere et problem og forsøke å finne en innovativ løsning på problemet. Laget skal også dele løsningen. Alle har en oppgave de skal gjøre og ingen blir holdt utafor.  

Først skal de designe og programmere en Lego Mindstorms robot som skal løse oppdrag på en robotbane. Elevene har ikke lov å røre roboten mens den kjører.  

Elevene fra Herøy skole har oppdaget at Herøysundbrua er veldig smal og dermed trafikkfarlig. De har da tenkt til å lage en bedre bru som er litt lavere og oversiktlig, større gang- og sykkelfelt og tryggere for de med barnevogn  komme seg over. De vil også at det skal være en undergang slik at man ikke trenger å krysse broen når man skal over.  

Alle lagene har tre runder med robotkjøring. Da skal to forskjellige lag skal sette sammen bordene sine og konkurrere mot hverandre, og det handler om å få mest poeng. Hvis de får mye poeng, kommer de videre til semifinalen. En runde varer ikke lenge. 

I Lego League møter de matematikk, naturfag og teknologi på en spennende og virkelighetsnær måte.  

Du kan se og lese mer om dette på hjernekraft.org.