Vi er heldige i Herøy som har menneskelige ressurser med høy kompetanse som bare venter på å få gjøre en innsats i arbeidslivet. Første samling i Mentorprosjektet i Herøy ble holdt på Møtestedet 28. august.
Den ulike kompetansen og lengselen etter å gjøre en innsats som våre innvandrerkvinner har, utgjør et nytt potensiale for Herøys bedrifter og for hele samfunnet.
Det er KUN senter for kunnskap og likestilling som er initiativtaker og som i samarbeid med Møtestedet driver Mentorprosjektet i Herøy. Jeg er glad for at vi har fått så ressurssterke mentorer i Herøy, kvinner med et stort og godt nettverk, sier Jelena Budesa leder av Møtestedet og kontaktperson for Mentorprosjektet. Rådgiver fra KUN, Mari Helenedatter Aarbakke ser et stort potensiale i Herøy, vi har en dyktig gruppe i prosjektet her, personer med store ressurser.
Noen innvandrerkvinner har søkt på jobber der de mener de har høy kompetanse og mye å bidra med, men opplever å ikke bli invitert til intervju. Over tid kan dette medføre at flere kvinner flytter fra Herøy og i mange tilfeller tar med seg familien. Innvandrerkvinnene mangler ofte det nødvendige nettverket som trengs for å komme inn i arbeidsmarkedet og i samfunnet forøvrig, de vet ofte ikke hvilke muligheter som finnes i kommunen og regionen. Samtidig vet kanskje ikke bedriftene godt nok hva som allerede finnes av kompetanse og ressurser bosatt i Herøy.
Gjennom mentors kunnskap og nettverk er målet at innvandrere skal bli bedre inkludert i lokalsamfunnet og at de skal bli vurdert etter kompetanse og dyktighet på lik linje med alle andre ved ansettelser. Mentorene vil på sin side få økt kunnskap om det å være ny i Norge, de får dele sin kompetanse med noen som har bruk for den, de får innsikt i andre kulturer og de opplever å bety noe for andre.