Søndagen brukte Erlend Valberg til å hente opp torsk fra Tennsundet. I stedet for å koke fangsten, ble fiskene hengt opp til bruk om tre fire uker. Da er det nemlig tid for en gammel nord-norsk spesialitet hjellosing.
I strålende solskinn men frisk vind - rodde Valberg ut på Tennsundet søndag og kunne vende tilbake med en fin fangst med torsk.
Spesialitet Torsken ble etter sløying hengt opp til modning, for den skal nemlig bli til en gammel spesialitet fra Lofoten og Helgeland, forteller Trine Valberg.
- Om tre fire uker gleder jeg meg til å servere hjellosing med kokte poteter, stekt løk og spekk.
Ose Etter gammel tradisjon skal rundt torsk henges på hjell i februar, mars og april.
Der skal den henge til den begynner å ose og er passe tørr.
Deretter skal fisken kokes og serveres med full tilbehør som blant annet innebærer gulrotstuing, erterstuing, stekt løk, stekt spekk eller baconterninger, forteller Trine Valberg.
Spent Som i månedskiftet mars/april kan sette hjellosing på bordet.
Spent på hvordan delikatessen blir mottatt hos den unge delen av familien.
Bilder: Erlend Valberg
Spesialitet Torsken ble etter sløying hengt opp til modning, for den skal nemlig bli til en gammel spesialitet fra Lofoten og Helgeland, forteller Trine Valberg.
- Om tre fire uker gleder jeg meg til å servere hjellosing med kokte poteter, stekt løk og spekk.
Ose Etter gammel tradisjon skal rundt torsk henges på hjell i februar, mars og april.
Der skal den henge til den begynner å ose og er passe tørr.
Deretter skal fisken kokes og serveres med full tilbehør som blant annet innebærer gulrotstuing, erterstuing, stekt løk, stekt spekk eller baconterninger, forteller Trine Valberg.
Spent Som i månedskiftet mars/april kan sette hjellosing på bordet.
Spent på hvordan delikatessen blir mottatt hos den unge delen av familien.
Bilder: Erlend Valberg