Romjulscupen i fotball er en tradisjon som strekker seg langt tilbake i tid, lenge før Herøyhallen ble bygd. I starten var det skolens aula som ble benyttet, og da førte nok mindre bane og kortere kamper til at tempoet var noe høyere. I hvert fall i starten av kampene, før kreftene tok slutt.

Turneringsleder Jan-Terje Mikalsen opplyser at det opprinnelig var påmeldt 63 spillere til årets romjulscup, men at noen har falt fra i siste liten, slik at det deltok mellom 55 og 60 spillere som ble fordelt på 8 lag. Spillerne ble seedet i ulike grupper, og lagene ble deretter trukket av arrangørene. Dette har for øvrig vært en tradisjon i alle år. På denne måten vet ingen hvilket lag de havner på, og dette gir også en ekstra spenning til cupen.

Det ble spilt 12 puljekamper og 5 sluttspillkamper før det ble kåret en vinner. Begge semifinaler ble veldig jevne og måtte avgjøres på straffespark etter modell fra ishockey. I finalen tok imidlertid det ene laget en tidlig ledelse 2-0, og selv om det andre laget reduserte vant de til slutt komfortabelt 5-1.

Det deltok både unge og eldre spillere fra Herøy, Dønna og Sandnessjøen, og det var også mange som fulgte kampene på tribunen. De siste kampene bar preg av slitne kropper, og da spesielt blant de eldste spillerne, men alt i alt rapporterer arrangørene om en meget vellykket romjulscup.

Åpen kiosk
I kantina i hallen var det åpen kiosk der det ble solgt både varmer og kalde drikker, i tillegg til pølser, frukt og sjokolade. Benedicte Olsen Gjengaar, sønnen Oliver og hans oldemor Eli Olsen stod for serveringen, og dermed var det samme familie som tok seg av kiosken, til stor glede for både spillere og publikum. Alle inntekter gikk selvsagt uavkortet til fotballgruppa i Herøy idrettslag.

Romjulscup i fotball 2024_spill2.jpg