Marlen Thoresen Mikalsen forteller at det de siste dagene har vært helt fullt på campingen, og at de har vært nødt til å si nei til langt flere enn i fjor.

- Til nå har det vært rundt 2000 personer innom oss i sommer, så det har vært fullt trøkk. Vi trodde ikke vi skulle overgå fjoråret, men det har vi absolutt gjort så langt i sommer. Vi skulle gjerne tatt inn flere, men har ikke mer strømkapasitet. Egentlig bør vi også ha på plass enda større kapasitet på servicebyggene hvis vi skal ta imot flere. En dag måtte vi avvise 20 bobiler, og det er noe av det verste min far Arne må gjøre, sier Marlen mens det stadig strømmer turister til med spørsmål til henne.

Marlen forteller at de også har hatt en økning på 250 prosent som besøker nettsiden deres den siste måneden. Av disse er det rundt 70 prosent som er nye besøkende.Hver dag tar de imot 40 bobiler eller campingvogner og omtrent det samme antallet for de som bruker telt. I tillegg har de også 40 faste plasser til de som bruker campingen hele året.

- Når det gjelder de som camper med telt har vi tilnærmet ubegrenset kapasitet på grunn av at de ikke trenger strøm. Mange reiser nok etter været, og vi hører jo fra fergene at det er veldig stor trafikk. Det er jo også mange som fricamper langs veien mot Seløy, sier Mikalsen.

Mange bruker stranda
I 2022 ble badestranda til Herøy Caravan gjennom en avstemming på NRK Nordland kåret til Nordlands beste badestrand. Det fine sommerværet den siste tiden har ført til at både fastboende og turister søker til den flotte stranda.

- Vi fikk støtte fra kommunen til å lage parkeringsplass til badegjestene, men allerede nå tror vi at vi må utvide denne i løpet av høsten, sier Marlen.

Marlen har for tiden ferie fra sin vanlige jobb, og bruker nå ferien på campingen sammen med sin far Arne. Det er hun som i hovedsak tar seg av renholdet som utføres tre ganger om dagen på de to servicebyggene.

Mange spørsmål
Marlen forteller at de også bidrar med mye informasjon til de som camper hos dem. Mange lurer på hva de skal gjøre når de er på Herøy. De har derfor laget et kart som de deler ut med informasjon om hvor de kan dra. Mange spør etter utleie av kajakker og da sender vi dem videre til Herøy kajakk & sykkel.

For tiden er det mest norske turister, men tidligere har det vært mange fra Tyskland og Sveits. De har også hatt mange førtegangscampere som prøver seg i telt for første gang.

Vi tok oss en prat med Helen Sund fra Trondheim som var på Herøy for første gang. Hun var full av lovord om Herøy caravan og servicen hun fikk.

- Jeg dro hit på søndag og klarer ikke å dra herfra. Jeg skulle egentlig treffe en venninne fra Lofoten, men jeg ringer hver dag og sier at det blir senere. I går kjørte jeg rundt og var blant annet innom Etcetera og den mener jeg heller burde hete "Eksentrisk", for det var en meget spesiell opplevelse. Jeg tok masse bilder og film og da hørte jeg en artig kommentar fra ei som kom ut og sa "Jeg er svimmel". Den sitter godt fast hos meg og den kommer jeg til å huske, og så var det ei som sa at jeg måtte huske å gå på do. Jeg skjønner jo hvorfor folk ikke greier å forklare denne plassen, og at man bare må innom, sier Helen Sund.