Når noen skal finne opp "laksekaviar" - hva er vel mer naturlig enn at det skjer i Herøy? Forskergruppa i 8. klassingene ved Herøy skole skal til lørdagens Lego League i Sandnessjøen presentere verdensnyheten som er laget i åtte ulike smaksvarianter. "Laksiar" har de kalt nyheten.
I forberedelsene til Lego League har 8. klassens forskergruppe smakt seg fram til en verdensnyhet, nemlig LAKSIAR.
Lakserogn I stedet for rogn fra lodde og torsk, for ikke å nevne den fine russiske kaviaren laget av stør, har selvsagt klassen tatt utgangspunkt i fisken vi har så mye av i Herøy, nemlig laks.
- Vi har laksiar taco spice, laksiar med røykt laks og laksiar med kokt laks, for å nevne noe.
Ikke vellykket epleforsøk Vi prøvde til og med med eplesmak, men den ble mislykket, sier forskergruppa til Herøyfjerdingen.
Gruppa består av Sondre Hagen, Vegard Iversen, Martine Zahl, Sara M. Benjaminsen, Heidi Tustervatn og Silje Marita Kristiansen.
Holdbarhet - Vi har gjort forsøk med ulike tilsetninger for å øke holdbarheten.
Dette har vi gjort blant annet ved å oppbevare laksiaren i kjøleskap, i romtemteratur og i fryseren, sier forskergruppa.
Lørdag skal produktet presenteres for en jury under Lego League i Sandnessjøen.
Og lakserogna har klassen fått fra Marine Harvest i Herøy.
Stor tro på produktet En av klassens lærere, Kirsti Iversen, er full av lovord om nyheten.
- Dette har vi stor tro på. Gruppa har forsket på dette og kommet fram med flere ulike smaker.
Helt nydelig, sier Iversen til Herøyfjerdingen. ------------------------------------------------ Ta vare på maten. Tenk mattrygghet!
Bli med å forske på mattrygghet og hva som kan bidra til at maten vi spiser får enda bedre kvalitet.
Det er innledningen på oppgaven klassene skal løse denne gangen i Lego League.
Flere faktorer kan være med på å redusere kvaliteten, heter det videre i oppgaven:
"Det kan være kontakt med insekter og smådyr, bakterieinfisert matlaging, transportering, uheldige tilsetningsstoffer og dårlig hygiene.
I oppdraget skal elevene komme med ideer på hvordan man kan minimere og kanskje helt fjerne påvirkningen fra disse eller andre faktorer."
Lakserogn I stedet for rogn fra lodde og torsk, for ikke å nevne den fine russiske kaviaren laget av stør, har selvsagt klassen tatt utgangspunkt i fisken vi har så mye av i Herøy, nemlig laks.
- Vi har laksiar taco spice, laksiar med røykt laks og laksiar med kokt laks, for å nevne noe.
Ikke vellykket epleforsøk Vi prøvde til og med med eplesmak, men den ble mislykket, sier forskergruppa til Herøyfjerdingen.
Gruppa består av Sondre Hagen, Vegard Iversen, Martine Zahl, Sara M. Benjaminsen, Heidi Tustervatn og Silje Marita Kristiansen.
Holdbarhet - Vi har gjort forsøk med ulike tilsetninger for å øke holdbarheten.
Dette har vi gjort blant annet ved å oppbevare laksiaren i kjøleskap, i romtemteratur og i fryseren, sier forskergruppa.
Lørdag skal produktet presenteres for en jury under Lego League i Sandnessjøen.
Og lakserogna har klassen fått fra Marine Harvest i Herøy.
Stor tro på produktet En av klassens lærere, Kirsti Iversen, er full av lovord om nyheten.
- Dette har vi stor tro på. Gruppa har forsket på dette og kommet fram med flere ulike smaker.
Helt nydelig, sier Iversen til Herøyfjerdingen. ------------------------------------------------ Ta vare på maten. Tenk mattrygghet!
Bli med å forske på mattrygghet og hva som kan bidra til at maten vi spiser får enda bedre kvalitet.
Det er innledningen på oppgaven klassene skal løse denne gangen i Lego League.
Flere faktorer kan være med på å redusere kvaliteten, heter det videre i oppgaven:
"Det kan være kontakt med insekter og smådyr, bakterieinfisert matlaging, transportering, uheldige tilsetningsstoffer og dårlig hygiene.
I oppdraget skal elevene komme med ideer på hvordan man kan minimere og kanskje helt fjerne påvirkningen fra disse eller andre faktorer."