Humørsprederne ved Herøy skole har blitt lagt merke til over hele landet og blitt viet mye oppmerksomhet både i aviser, radio og TV. Prosjektet startet i 2009 og er et samarbeid mellom omsorgssenteret og skolen der målet har vært å gi elevene innsikt og forståelse av livet på omsorgssenteret. 

De opprinnelige humørsprederne har nå begynt i 8. klasse, men i fjor ble også skolens 1. klassinger tatt med i ordningen som humørspredere. Det er disse elevene som skal overta denne rollen når dagens humørspredere går ut av skolen.

Flott initiativ
Den nye sykkelen ble ærbødig innviet under ei flott markering på omsorgssenteret. Elevene fra 2. klasse og 8. klasse bidro med flott sang før to av Dilana og Elias holdt en liten tale og fortalte litt om sin rolle som humørspredere og hvordan de hadde arbeidet for å få inn penger til den flotte sykkelen.

- Det var humørsprederne som tok initiativ til å få på plass en slik sykkel, etter å ha sett den på TV. Vi syntes selvfølgelig at ideen var god og tente derfor på ideen.

Mange har bidratt
- Det er mange som har bidratt for å skaffe penger til sykkelen. Det er solgt kaker, årer og det har vært drevet et veldig bra loddsalg. I denne sammenheng har Gudrun Jørgensen gjort en fantastisk god innsats.

- Herøy Senterparti, Utdanningsforbundet, Herøy Arbeiderparti og Herøy kommune er noen av dem som har gitt penger. Tirsdagsklubben har også gjort en flott innsats og Herøy Sport & Fritid har sponset oss med hjelmer, sa en stolt enhetsleder Wenche S. Jørgensen under innvielsen.

Wenche takket også organisasjon «Sammen på sykkel» som har bidratt for å få en god pris på sykkelen gjennom sine avtaler. Dette er en ideell organisasjon med mål om å bidra til økt folkehelse i Norge. 

Prøvetur
Lærer Åge Johansen er en av lærerne som har fulgt humørsprederne i mange år. Han fikk æren av å teste sykkelen sammen med en av elevene og en av beboerne på omsorgssenteret. Etter det vi kunne bedømme fungerte sykkelen veldig bra og den vil nok utvilsomt bli et godt redskap for å gi mennesker med nedsatt funksjonsevne og mobilitet mulighet til å komme ut på sykkeltur.

Etter prøveturen ble det servert pølser med brød til elevene og kaffe og kaker. Under kaffen hjalp de eldste humørsprederne flittig til under serveringen av beboerne på omsorgssenteret.

Rickhaws (el-sykler)
Ved hjelp av elektriske rickshaws (el-sykler), kan frivillige, familie, venner og ansatte bidra som syklister, og gi mennesker med nedsatt funksjonsevne og mobilitet mulighet til å komme ut på sykkeltur. Passasjerene får økt livskvalitet gjennom felles opplevelse av å suse avgårde og være tett på livet.