I fjor var det Else Koss Furuset og NRKs sykkelsommer som fikk nesten hele kommunen til å møte opp. I år var det lagt opp til en enklere variant med kun to griller og gratis pølser. Selv om oppmøtet ikke ble det samme som i fjor, var dette allikevel nok til å få mange herøyfjerdinger til å møtes og ha en fin ettermiddag sammen.

Det var nærings- og samfunnsutvikler Ronny Godhei Hansen, avdelingsleder ved Herøy bygdesamling Eline Meek Allern og leder for frivilligsentralen Erika Puziene som hadde tatt initiativ til arrangementet. Under selve gjennomføringen hadde de god støtte fra mange frivillige som stilte opp med å grille og servere gratis pølser. For at alle skulle nyte maten var det kun kyllingpølser som stod på menyen.

Arrangørene fra kommunen og Helgeland museum hadde sørget for å sette opp griller og kjøpe innkjøp av pølser med tilbehør. Det var også flere som benyttet anledningen til å grille egen mat på de oppstilte grillene. Etter noen dager med gråvær var dette den perfekte dagen for sommerfest, da solen endelig tittet frem og temperaturen var behagelig. Selv om det ikke var nok benker til alle, fant folk seg plasser rundt på bygdetunet.

Med årets sommerfest vel overstått har kanskje Herøy kommune startet en årlig tradisjon, selv uten NRK som trekkplaster.