I dag kjempet flinke 6. klassinger om heder og ære på skolekjøkkenet ved Herøy skole. Fire lag hadde valgt hver sine retter med dessert de skulle lage. Etter 90 minutters intens kokkekamp ble herlighetene og bordpynting vurdert av to dommere. Det ble både morsomt, spennende og lærerikt.
Det duftet allerede godt da Herøyfjerdingen stakk hodet innenfor døra på skolens kjøkkenavdeling tidlig tirsdag morgen.
Prøve-runde før finale De første kjøttkakene var kommet på stekepanna og andre godsaker sto klar for tilberedning.
Inspirert av fjernsynkanalenes ulike matprogram og kokkekamper, har Herøy skole tatt opp "Kokkekamp" som en del av undervisningen i faget Mat og Helse.
For en uke siden hadde 6. klassingene prøve på kokkekampen, og i dag tidlig sto de klare til ordentlig konkurranse.
Godt forberedt Og elevene hadde forberedt seg godt.
I går kveld hadde blant annet Leif Henning finpusset på hvordan serviettene skal brettes og fått gode råd av sin mor.
Fire lag, hvert med fire elever, hadde valgt sine egne retter og dessert de skulle lage på best mulige måter.
Dermed fikk dommerne Ann-Kristin Lenning og Hilde Olsen en vanskelig oppgave når de skulle bedømme - ikke bare hvordan maten smakte - men også hvordan bordene var dekket.
Ailoli-dipp De smakte seg gjennom både "Kjøttboller med aioli-dipp" med desserten Creme brulee, "Fløtegratinert ørretfilet" med smoothie til dessert, Kyllingsalat med hjemmelaget is og ikke minst stekt laks.
Eller wok med jordbær-milkshake til dessert.
Vanskelig dommeroppgave Og dommerne skulle i tillegg til å bedømme smak på både hovedrett og dessert også vurdere forarbeid, arbeidsinnsats, orden, oppfinnsomhet og det estetiske.
Flott pyntet Og som ikke det var nok - bordene var pyntet etter alle kunstens regler med blomster og tilhørende utstyr fra blomsterbutikken ETCETERA.
Klassens lærer Lillian Thoresen og assistent Marit Pettersen innrømmet da også at de gledet seg svært til å få smake.
Fikk nyte maten Men bare smake - for da konkurransen var over var det selvfølgelig elevene selv som kunne benke seg til bords og nyte den gode maten.
Og premien?
Jo, det vinnende laget fikk bestemme hva klassen skal lage på kjøkkenet neste time.
Prøve-runde før finale De første kjøttkakene var kommet på stekepanna og andre godsaker sto klar for tilberedning.
Inspirert av fjernsynkanalenes ulike matprogram og kokkekamper, har Herøy skole tatt opp "Kokkekamp" som en del av undervisningen i faget Mat og Helse.
For en uke siden hadde 6. klassingene prøve på kokkekampen, og i dag tidlig sto de klare til ordentlig konkurranse.
Godt forberedt Og elevene hadde forberedt seg godt.
I går kveld hadde blant annet Leif Henning finpusset på hvordan serviettene skal brettes og fått gode råd av sin mor.
Fire lag, hvert med fire elever, hadde valgt sine egne retter og dessert de skulle lage på best mulige måter.
Dermed fikk dommerne Ann-Kristin Lenning og Hilde Olsen en vanskelig oppgave når de skulle bedømme - ikke bare hvordan maten smakte - men også hvordan bordene var dekket.
Ailoli-dipp De smakte seg gjennom både "Kjøttboller med aioli-dipp" med desserten Creme brulee, "Fløtegratinert ørretfilet" med smoothie til dessert, Kyllingsalat med hjemmelaget is og ikke minst stekt laks.
Eller wok med jordbær-milkshake til dessert.
Vanskelig dommeroppgave Og dommerne skulle i tillegg til å bedømme smak på både hovedrett og dessert også vurdere forarbeid, arbeidsinnsats, orden, oppfinnsomhet og det estetiske.
Flott pyntet Og som ikke det var nok - bordene var pyntet etter alle kunstens regler med blomster og tilhørende utstyr fra blomsterbutikken ETCETERA.
Klassens lærer Lillian Thoresen og assistent Marit Pettersen innrømmet da også at de gledet seg svært til å få smake.
Fikk nyte maten Men bare smake - for da konkurransen var over var det selvfølgelig elevene selv som kunne benke seg til bords og nyte den gode maten.
Og premien?
Jo, det vinnende laget fikk bestemme hva klassen skal lage på kjøkkenet neste time.