Sjelden har vel drinkene vært gjenstand for så nøye vurdering og liten nytelse som da medarbeiderne ved Herøy Brygge sist onsdag kveld satt i baren.
 
Og det skyldtes slett ikke at det som bartender Kim Raymond Eide bød på ikke smakte.
 
Tvert imot!
 
De som satt i baren var nemlig slett ikke ute på fornøyelse, men derimot i baren av jobb-hensyn og tok nøye notater av hva Eide fortalte om.
 
Daglig leder Elisa Thoresen forklarer:
 
- Jeg hadde engasjert Kim Raymond Eide til å kurse oss gjennom en rekke drinker, slik at vi kunne bli enige om hva vi skal ha på menyen.
 
Og siden vi har byttet ut hele arbeidsstokken på Brygga var dette også en fin anledning til å gå gjennom ”Alkohol-loven” og rutiner og regler for servering av alkohol, sier Elisa Thoresen til Herøyfjerdingen.
 
Trenger kokk
Hun legger til at Brygga for tiden også leter etter enda en medarbeider, nemlig en medarbeider/kokk som kan tilføre Brygga det de ansatte ikke kan, blant annet restaurantmat.
 
Og det var jammen en noe uvanlig setting for rekken som hadde benket seg i baren.
 
For det manglet ikke på alkoholvarer i disken, men stemningen var derimot veldig edruelig og nøktern.
 
Liten smaksprøve 
Alle dyppet et sugerør i glassene som Kim Raymond Eide i tur og orden mikset og fortalte om. Satte tommelen på toppen og fikk med seg innholdet i sugerøret.
 
Det var alt de fikk smake. Resten gikk i vasken.
 
”San Francisco” – ”Sex on the Beach” – Sur grønn” – Lond Island Icetea” var blant det som ble introdusert.
 
Det hører med til historien alle i baren forlot brygga tidlig på kvelden (med egen sjåfør – for sikkerhets skyld)
 
Kim Raymond Eide har blant annet jobbet som bartender og senere barsjef på Rock kafé i Bodø.