Arrangementet var et samarbeid mellom Herøy idrettslag og hovedkomiteen for innsamlingsaksjonen i Herøy. Opprinnelig skulle løpet arrangeres på Herøy stadion, men et ufyselig vær førte til at løpet ble flyttet til Herøyhallen.

Totalt 13 lag var påmeldt og bestod av lag fra Mowi, Herøy idrettslag, Herøy kommune, Herøy skole, Metalltek, Spar, North Salmon Service, TV-aksjonen og Herøy Brann og Redning. Løypa var på rundt 400 meter, og innebar at hvert lag skulle løpe fire runder i Herøyhallen. Mens noen lag bestod av bare en deltaker som løp alle rundene alene, var det andre lag som vekslet mellom hver runde.

Leder i idrettslaget Renate Kaspersen gjorde en god jobb som speaker og fikk med seg publikum til å heie på lagene. Mens noen lag satset på best mulig tid var det andre lag som la mer vekt på spesiell bekledning og showfaktor. Fabrikksjef Gunnar Hamarsland hos Mowi lagde i så måte skikkelig show da han løp sin etappe som sjåfør et vogntog i papp som var laget av hans barnebarn. Særlig egnet til å løpe i var det nok neppe, men det fikk i hvert fall opp humøret blant publikum.

Løp for Lucas
Herøy Brann og Redning rørte nok de fleste da de stilte i varme brannverndrakter, og til gjengjeld løp enkeltvis for å hedre lille Lucas på 3 år som for tiden kjemper sin kamp mot kreftsykdom. Pengene til årets TV-aksjon går som de fleste sikkert har fått med seg til Barnekreftforeningen. Pengene skal brukes til å etablere familiehus ved universitetssykehusene i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo slik at barn med alvorlig sykdom og familien deres kan bo sammen mens barnet får behandling.

17000 kroner til Barnekreftforeningen
Alle deltakerne betalte deltakeravgift og i tillegg ble det solgt kaffe, kaker og mye annet godt etter at løpet var ferdig. Totalt kom det inn 8500 kroner, men i og med at det var gjort en avtale med Sparebank 1 Nord-Norge om at de skulle doble beløpet kom det derfor inn 17000 kroner til årets TV-aksjon. 

Premiering
Det ble delt ut flere premier etter at løpet var ferdig. Beste tid gikk til Sander Bjertnes Hansen fra Spar som løp alle rundene alene. Prisen til beste heiagjeng ble vunnet av North Salmon Service. I konkurranse med Mowi ble prisen for beste bekledning vunnet av Herøy Brann og Redning. Mowi stakk til gjengjeld av med prisen for beste lagbilde.

Trykk her for å lese mer om årets TV-aksjon som avsluttes søndag 20. oktober med at bøssebærere kommer på døra.