I bruktbutikken selges det is, brus, kaffe og muffins og det er det mange som benytter seg av. De har ikke merket den store økningen, men forteller at det er en god del som stikker innom i løpet av dagen.

Nytilsatt daglig leder Erlend Sjåvik forteller at folk kan komme innom dem for å ta seg en dusj og at de ellers har et venterom med toalett til de som måtte ha behov for det. Sjåvik forteller at de har planer om å se på organiseringen av turistinformasjonen for utvikle den videre i samarbeid med kommunen.

Stort potensiale
Erlend mener det er stort potensiale for å utvikle turistnæringen i Herøy videre. Han har vært i kontakt med blant annet Henning Karlsen som driver Herøy Kajakk & Sykkel. Han driver  med utleie av kajakker og sykler og guidede turer, og sier at han ikke har mulighet til å svare på alle henvendelser.

- Folk etterspør guidede turer, og det er nok derfor et stort udekket behov for dette, mener Sjåvik.

Bra trykk på vaskeriet
Herøy ASVO har bra trykk på vaskeriet og vasker blant annet for kommunen, Mowi og overnattingsplassene Herøy Brygge, Augustbryggo, Skolo og Elfis Sjøstuer. De vasker også for private og en del bedrifter på Dønna.

- Vi har et system som innebærer at vi eier alt av sengklær og at bedrifter leier alt hos oss. Vi har et moderne vaskeri som er i henhold til alle standarder som kreves i næringslivet.  Det er viktig at vi har et sertifisert og godkjent vaskeri, og dette er også et krav fra blant annet Mowi. Tidligere leder Jørn Moe har gjort en meget bra jobb med å bygge dette opp, sier Sjåvik.

Systue
Hos Herøy Asvo finnes det også en systue der folk kan få utført diverse oppdrag. Hit kan du komme med alt fra klær til gardiner, og på sin nettside reklamerer de med at de prøver å være behjelpelig med det meste.

Trykk her for å lese mer om Herøy Asvo på deres nettside.