Daglig leder Erlend Sjåvik forteller at det over tid har blitt vanskeligere å rekruttere nye brukere til dem.

- Dette gjelder ikke bare for oss, men for alle slike bedrifter. Noe av dette skyldes nok omleggingen av NAV-systemet, som nå har blitt mer sentralisert og kanskje litt mer kontrollerende enn det var tidligere. Før hadde vi et lokalt NAV-kontor med lokale saksbehandlere, men nå kan en bruker ha en saksbehandler i Træna. Nærheten til bedriften er nok derfor ikke like god som tidligere. Vi er også utfordret av NAV til å tenke rekruttering på en ny måte, sier Sjåvik.

«Stillingsannonse» 
Nå har de fått laget en «stillingsannonse» som de håper vil bidra til at flere tar kontakt med dem og ser hva de har å tilby. 

- Vi ønsker å gjøre oss mer synlig slik at folk kan bli litt mer klar over hva vi kan tilby. Har du VTA-plass (Varig Tilrettelagt Arbeid) har du rett til å tjene litt mer penger ved siden av uføretrygden. Du kan tjene opptil 124 000 kroner (1G) i tillegg til uføretrygden. Hos oss betaler vi ut bonuslønn så du har mulighet til å tjene penger hos oss. Du kan også tjene penger andre steder når du har en VTA-plass, sier Sjåvik.

- Det er også et sentralt mål at vi skal klare å rekruttere VTA-ere over i ordinært arbeid. Folk kan jo ha en ganske stor restarbeidsevne, og det er jo stort fokus på at vi må klare å få flere folk ut i arbeid. Vi har et lokalt mål om at folk skal gå fra å være ufør og ha en VTA-plass og kanskje komme seg ut i ordinært arbeid. Det ser vi også i noen tilfeller har klart, sier Erlend.

De fleste ønsker å komme i jobb
Erlend håper deres bedrift kan være en arena der folk får den tiden de trenger til å finne mer ut av kapasiteten og hvilket arbeid som passer.

- Vi tror jo at det for de aller fleste er bra å ha et arbeid å gå til. Det å være ufør kan være utfordrende for mange. Du mister kanskje nettverket du har og det sosiale, og det å ha en plass å gå til. Vi tror derfor det er mange kvaliteter som ligger i det komme å jobbe hos oss. Vi har jo også et dagsenter med mange ulike tilbud som ikke nødvendigvis er for dem med VTA-plass. Dette er et vidt tilbud som også innbefatter folk som er i språkpraksis og folk som ikke nødvendigvis har så stor arbeidskapasitet. Det er mulig å komme til oss bare for å sosialisere seg, sier Sjåvik.

Mange interessante arbeidsoppgaver
Erlend tror de har mange interessante arbeidsoppgaver å tilby folk, og de er også åpne for å tilby nye tjenester hvis de rette folkene dukker opp.

- Vi har en moderne vaskeritjeneste som er veldig bra. Vi driver også med transport, renhold, systue, bruktbutikk, kantinedrift, turistinformasjon og hjelpemiddellager. Får vi inn en person med en spesifikk ferdighet så kan vi også utvikle nye tjeneste, sier Sjåvik.

Erlend, som er ny i jobben, skryter av den jobben som tidligere leder Jørn Moe har gjort med å utvikle bedriften.

- Jeg har inntrykk av at Herøy ASVO har en høy stjerne hos de aller fleste i Herøy, og det er jo et godt utgangspunkt for å utvikle den videre, avslutter Sjåvik.

Stillingsannonse.jpg