Herøy Brygge går inn i høst- og julebordsesongen med tre rutinerte og matglade kokker. Siste tilskudd på laget er Trine Valberg som har gjort hobbyen til jobb. Etter siste helg suksess med Havets aften satser gjengen nå på viltaften i slutten av måneden.
I juli begynte svenske Peter Lundberg (med en fortid som sjefskokk på Tärna Vilt i Tärnaby) som ny kokk på Herøy Brygge, og sist uke startet Herøys altmuligkvinne Trine Valberg på Brygga.
Mye nytt i høst
- Jeg er jo en potet, så derfor var det naturlig at det ble mat, forteller Valberg som har gjort hobbyen med matkvelder på Tennas Vel om til jobb på Brygga.
Med Peter og Trine på laget har Herøy Brygge lagt opp til mye nytt i høst.
Svensk husmannskost
- Siden vi etter hvert har fått mange svenske arbeidere på Marine Harvest legger vi opp til torsdager med svensk husmannskost på menyen. Her lener vi oss på Peters kunnskaper.
Noen onsdager vil vi ha temakvelder, som pizza- og taco-kvelder. Dette blir annonsert etter hvert.
Vilt-aften
Vi har også allerede startet opp med fredagslunsj og 30. oktober blir det Vilt-aften med mye godt på menyen, sier daglig leder Elisa Thoresen til Herøyfjerdingen.
Etter stor suksess med Havets aften sist lørdag, hvor det var omtrent fullt hus, har brygga-gjengen stor tro på vilt-aftenen.
- Folk har allerede begynt å spørre etter en slik kveld, legger Trine Valberg til.
Mye mer
Men det stanser ikke der, for utover høsten skjer det mye på Herøy Brygge. Her er noe av programmet ellers:
- 14. november: Farsdagsbuffé
- 27. november: Åpent julebord
- 4. desember: Åpent julebord
- 2. og 5. juledag: Julefester
Under oljekonferansen i Sandnessjøen i høst la Gamle Helgeland til kai ved Brygga med 115 sultne gjester som ble bespist.
Gode tilbakemeldinger
Og som en følge av dette la en av deltakerne en blåtur til Brygga med retter fra havet.
- Blant disse var det en hel rekke 16- og 17-åringer som i utgangspunktet var skeptiske til sjømat. I løpet av kvelden var de helfrelste, forteller Elisa Thoresen entusiastisk.
- Det er morsomt med de gode tilbakemeldingene vi får. Det er lønn for strevet med å lage i stand slike arrangementer, avslutter den matglade trioen på Herøy Brygge.
Mye nytt i høst
- Jeg er jo en potet, så derfor var det naturlig at det ble mat, forteller Valberg som har gjort hobbyen med matkvelder på Tennas Vel om til jobb på Brygga.
Med Peter og Trine på laget har Herøy Brygge lagt opp til mye nytt i høst.
Svensk husmannskost
- Siden vi etter hvert har fått mange svenske arbeidere på Marine Harvest legger vi opp til torsdager med svensk husmannskost på menyen. Her lener vi oss på Peters kunnskaper.
Noen onsdager vil vi ha temakvelder, som pizza- og taco-kvelder. Dette blir annonsert etter hvert.
Vilt-aften
Vi har også allerede startet opp med fredagslunsj og 30. oktober blir det Vilt-aften med mye godt på menyen, sier daglig leder Elisa Thoresen til Herøyfjerdingen.
Etter stor suksess med Havets aften sist lørdag, hvor det var omtrent fullt hus, har brygga-gjengen stor tro på vilt-aftenen.
- Folk har allerede begynt å spørre etter en slik kveld, legger Trine Valberg til.
Mye mer
Men det stanser ikke der, for utover høsten skjer det mye på Herøy Brygge. Her er noe av programmet ellers:
- 14. november: Farsdagsbuffé
- 27. november: Åpent julebord
- 4. desember: Åpent julebord
- 2. og 5. juledag: Julefester
Under oljekonferansen i Sandnessjøen i høst la Gamle Helgeland til kai ved Brygga med 115 sultne gjester som ble bespist.
Gode tilbakemeldinger
Og som en følge av dette la en av deltakerne en blåtur til Brygga med retter fra havet.
- Blant disse var det en hel rekke 16- og 17-åringer som i utgangspunktet var skeptiske til sjømat. I løpet av kvelden var de helfrelste, forteller Elisa Thoresen entusiastisk.
- Det er morsomt med de gode tilbakemeldingene vi får. Det er lønn for strevet med å lage i stand slike arrangementer, avslutter den matglade trioen på Herøy Brygge.