Sofie er 27 år og kommer fra Mo i Rana. De siste årene har hun vært i Trøndelag. Etter å ha studert fysioterapi i tre har hun hatt turnustjeneste i et halvt år på Høylandet og et halvt år på Namsos sykehus.

- Jeg har dermed forflyttet meg lenger og lenger nord og er nå i Herøy. Det var nok litt tilfeldig at jeg havnet i Herøy, men jeg hadde jo lyst å holde meg i Nord-Trøndelag eller Nordland for å være litt nærmere familien min på Mo. Jeg så derfor hovedsakelig på stillinger i dette området, og så da at Herøy kommune lyste ut ei interessant stilling med mange varierte arbeidsoppgaver. Jeg har også trivdes når jeg har vært i praksis på mindre steder. Jeg har også hørt veldig mye bra om Herøy, sier Sofie.

Variert arbeid
Jobben til Sofie inneholder mye varierte arbeidsoppgaver der frisklivsbiten kun er en del av det hun skal holde på med. Hun skal også jobbe som kommunal fysioterapeut mot både barn og unge og eldre på omsorgssenteret.

Etter kun få dager i jobben har hun naturlig nok ikke klart for seg alt hun skal holde på med, men hun har gjort seg noen tanker om at det er viktig å få i gang Frisklivssentralen ganske fort. Hun ønsker i den forbindelse at folk tar kontakt med henne og kommer med ønsker.

- Etter hvert vil jeg da finne ut hva folk ønsker og tilpasse arbeidet best mulig. Jeg har også lyst til å ha litt grupper, og det som er lettest å sette i gang er eldretrim for beboerne på omsorgssenteret og de som bor i omsorgsboliger, sier Kvanmo.

Lavterskeltilbud
Frisklivssentralen er et lavterskeltilbud, og hvis du ønsker å gjøre en endring i livet ditt, enten i forhold til fysisk aktivitet, kosthold eller røykeslutt er du velkommen til å ta kontakt.

Tilbudet er for alle som er motiverte og treningen kan skreddersys den enkeltes behov. Sofie holder til i lokalene til Sprut treningssenter i kjelleren på omsorgssenteret, og du kan gjerne stikke innom for en uformell prat om hva du ønsker. Du kan også bli henvist fra fastlegen din eller fra NAV. 

Sofie ønsker kontakt med interesserte, enten ved personlig oppmøte eller på telefon 482 23 800. Hun kan også kontaktes på e-post sofie.berg.kvanmo@heroy-no.kommune.no