Hjemmelaget styrte kampen fra første stund, men slet med presisjonen i pasningsspillet i medvinden i første omgang på den glatte gressmatta. Første mål kom etter rundt 14 minutter ved Espen Lian. Resten av omgangen kjempet Vega febrilsk uten å komme til de store sjansene mens hjemmelaget var upresise i den siste tredelen. Like før pause driblet Ragnvald Aslesønn Opland seg flott gjennom forsvaret til Vega og satte inn 2-0, som også ble pauseresultatet.

I andre omgang kom Vega mer med i spillet i medvinden og hadde også noen sjanser, men etter 58 minutter skåret Jørgen Hågensen på et hjørnespark og økte ledelsen til 3-0. Etter dette dominerte hjemmelaget kampen og etter rundt 70 minutter ble det 4-0 på et flott langskudd av Ole-Jakob Aaker. De to siste målene ble satt inn av Jørgen som dermed skåret hattrick. Han er lagets toppskårer med 11 mål på seks kamper, og det må man si er imponerende.

En jury delte ut poeng til de tre beste spillerne på hjemmelaget. Ett poeng gikk til Johannes Jensen Åkerøy, to poeng til Espen Lian og tre poeng til Ragnvald Aslesønn Opland, som dermed ble kåret til kampens beste spiller.

FK Herøy/Dønna har vunnet syv kamper på rad og topper nå tabellen i 5. divisjon avd. 2 Helgeland foran Stålkameratene som har en kamp mindre spilt. Neste kamp spilles borte mot Lurøy den 8. september før de møter Mosjøen 3 hjemme på Dønna kunstgressbane den 11. september.