Tirsdag fikk 1. klassingene ved Herøy skole og deres faddere i 7. klasse nærkontakt med en spennende verden av ulike fiskeslag. Ungene var forsiktige da Kjell Inge Jakobsen ved Augustbryggo ville ha dem til å ta på denne svære breiflabben. Ungene fikk også lage seg fiskepakke som de grillet.
1. klassingene og deres faddere i 7. klasse og lærere var tirsdag på sykkeltur til Seløy.
Her fikk de omvisning og lærte om havbrukshistorien på Helgeland og i Herøy.
God mat Men først fikk de en morsom leksjon i fiskesorter, god mat og ikke minst fikk de lage seg selv god mat med fisk som hovedingrediens.
- 1. til 7. klasse med lærere representerer en svært stor spredning i alder og hva man kan få med seg, men vi syns dette gikk veldig bra.
Vi startet i Seløy Fisk hvor elevene hilse på en skikkelig rugg av en breiflabb på 40 kilo.
Laks mest kjent Vi diskuterte fram og tilbake om ulike fiskesorter og det var tydelig at laks var det meste kjente begrepet.
Ungene hadde mange spørsmål og ikke minst gjaldt det en fisk som ingen klarte å indetifisere, nemlig en piggvar.
Dette er en av de dyreste og fineste fiskeslagene man kan få til matlaging.
Og dyreste!
Det forteller Kjell Inge Jakobsen ved Augustbryggo til Herøyfjerdingen.
Fiskeburgere Men elever og lærere var på omvisning på Augustbryggo laget de ansatte på kjøkkenet fiskeburgere til de besøkende.
Og det var tydelig at dette falt i smak.
Elevene fikk også se hvordan man skjærer filét, og både elever og lærer Bjørn Åge Remman fikk prøve seg.
Med godt resultat!
Grillpakker - Denne filéten ble tatt med til Augustbryggo, hvor elevene laget hver sine fiskepakker i aluminiumsfolie.
Her kuttet de grønnsaker, smør, krydder og fisk i mange sorter og laget sine egne grillpakker.
Disse ble senere grillet ved skolen.
Ingen skar seg Og jeg vil gjerne legge til at ingen skar seg da innholdet til grillpakkene ble skåret opp, selv om vi hadde plaster liggende klart.
Samtidig vil jeg gjerne berømme elevene for stor interesse og iver, avslutter Kjell Inge Jakobsen.
Fornøyde besøkende Tilbakemeldingene fra elever og lærere var meget positive etter turen til Seløy.
Augustbryggo har hatt flere besøk av skoleklasser, men det er sjelden det kommer så mange som dette på en gang.
Bilder: Lillian Thoresen.
Her fikk de omvisning og lærte om havbrukshistorien på Helgeland og i Herøy.
God mat Men først fikk de en morsom leksjon i fiskesorter, god mat og ikke minst fikk de lage seg selv god mat med fisk som hovedingrediens.
- 1. til 7. klasse med lærere representerer en svært stor spredning i alder og hva man kan få med seg, men vi syns dette gikk veldig bra.
Vi startet i Seløy Fisk hvor elevene hilse på en skikkelig rugg av en breiflabb på 40 kilo.
Laks mest kjent Vi diskuterte fram og tilbake om ulike fiskesorter og det var tydelig at laks var det meste kjente begrepet.
Ungene hadde mange spørsmål og ikke minst gjaldt det en fisk som ingen klarte å indetifisere, nemlig en piggvar.
Dette er en av de dyreste og fineste fiskeslagene man kan få til matlaging.
Og dyreste!
Det forteller Kjell Inge Jakobsen ved Augustbryggo til Herøyfjerdingen.
Fiskeburgere Men elever og lærere var på omvisning på Augustbryggo laget de ansatte på kjøkkenet fiskeburgere til de besøkende.
Og det var tydelig at dette falt i smak.
Elevene fikk også se hvordan man skjærer filét, og både elever og lærer Bjørn Åge Remman fikk prøve seg.
Med godt resultat!
Grillpakker - Denne filéten ble tatt med til Augustbryggo, hvor elevene laget hver sine fiskepakker i aluminiumsfolie.
Her kuttet de grønnsaker, smør, krydder og fisk i mange sorter og laget sine egne grillpakker.
Disse ble senere grillet ved skolen.
Ingen skar seg Og jeg vil gjerne legge til at ingen skar seg da innholdet til grillpakkene ble skåret opp, selv om vi hadde plaster liggende klart.
Samtidig vil jeg gjerne berømme elevene for stor interesse og iver, avslutter Kjell Inge Jakobsen.
Fornøyde besøkende Tilbakemeldingene fra elever og lærere var meget positive etter turen til Seløy.
Augustbryggo har hatt flere besøk av skoleklasser, men det er sjelden det kommer så mange som dette på en gang.
Bilder: Lillian Thoresen.