Herøy/Dønna spilte sin siste hjemmekamp sist lørdag på Herøy stadion og har bare en kamp igjen å spille i årets serie. Laget har kun ett tap og har vunnet 9 av 10 kamper og står med 30 poeng før de skal møte Grane borte i siste kamp 2. oktober.

Lørdagens kamp startet med at Ole Jakob Pedersen med litt hjelp av medvinden skåret direkte på hjørnespark etter syv minutter. Selv om hjemmelaget styrte spillet fra start til slutt slet de i deler av første omgang med presisjonen. Håvard Børnes fikk ballen i mål etter 29 minutter, slik at stillingen var 2-0 til pause.

Noen trodde kanskje at Mo skulle komme mer med i spillet i 2.omgang når de fikk medvind, men den teorien ble fort knust da målene begynte å renne inn. Andre omgang var så vidt kommet i gang før Ragnvald Aslesønn Opland la på til 3-0 og i løpet av et kvarter hadde hjemmelaget fått seks mål slik at stillingen var 8-0. Espen Lian la på til 4-0 etter 51 minutter før Bjørn Tore Abs la på til 5-0 etter 52 minutter. Lagets toppskårer Jørgen Hågensen la på til  6-0 bare to minutter etterpå da han ble fint spilt gjennom av Ragnvald. To minutter senere var det Patrick Gullesen som økte ledelsen til 7-0 før Espen Lian la på til 9-0 da det var spilt 59 minutter.

Etter dette roet kampen seg litt ned før Jørgen satte inn hjemmelagets siste mål på straffe etter 77 minutter. Han står dermed med 16 mål i årets sesong.

Like før slutt fikk Mo IL et trøstemål ved Simon Kristiansen Berg slik at kampen endte 10-1. Laget som ligger som nummer to på tabellen er Stålkameratene med to kamper mindre spilt. Vinner de disse kampene har de like mange poeng som Herøy/Dønna, men bedre målforskjell.

En jury kåret de tre beste spillerene på hjemmelaget og gav 1 poeng til Morten Hanssen og 2 poeng til Espen Lian. Ragnvald Aslesønn Opland fikk 3 poeng og ble kåret til den beste på hjemmelaget.

Kjell Einar Ringstad (81) inn som innbytter!
Den store snakkisen under kampen var da Kjell Einar Ringstad kom inn som innbytter for Mo IL mot slutten av kampen. Han stod før kampen med 449 kamper for Mo og hadde derfor et ønske å få et rundt tall. Det fikk han selv om han kanskje hadde sett for seg at laget hans hadde hevdet seg bedre mot øyværingene fra Herøy og Dønna. Han fikk uansett den desidert største applausen fra publikum da han entret banen.

Tabell per 17. september 2024
Tabell 17.09.24.jpg