Oppdrettsselskapet Termar vil fra mars være i gang med slakting og filétproduksjon av torsk. Det betyr fem nye arbeidsplasser i de tidligere lokalene til Zahl Næringsinvest AS, men daglig leder Kjell Dahl sier at antallet arbeidsplasser vil øke til 15 i løpet av første halvår.
Det er litt av en glad-nyhet daglig leder i Termar Kjell Dahl i dag kan slippe, etter mye planlegging. For folk i Husvær og Brasøy betyr dette framtidig arbeid.
- Vi planlegger å ansette de første arbeiderne i januar, og dette vil primært være folk fra Husvær.
Vi må montere en del nye maskiner først og så skal vi være i gang med slakting av egenprodusert torsk fra mars 2010, sier daglig leder i Termar Sea Farm Kjell Dahl til Herøyfjerdingen.
Setter ut to millioner yngel til våren
Termar har store mengder torsk stående i egne anlegg utenfor Brasøy og Husvær i Herøy, og planlegger å sette ut nye to millioner yngel igjen til våren.
- Vi begynner med egenprodusert torsk, men vil ventelig få en del kunder på slakting av torsk underveis, opplyser Kjell Dahl.
Termar har holdt på lenge og var først i verden med utsett av 2-grams yngel i sjøen.
- Vi har bygd opp mye kunnskap på dette området og denne kunnskapen tar vi selvsagt med oss videre, sier Kjell Dahl videre.
Oppdrett av torsk er et vanskelig område og Termar har eksperimentert seg fram til denne kunnskapen.
Egenkapital
Men bankene har tydeligvis ikke fått den store tiltroen til torskeoppdrett og Termar Sea Farm baserer seg fullt og helt på egenkapital.
- Torskefileten skal selges til de tre største landene for torskeprodukter, nemlig Sverige, Frankrike og Spania, sier Kjell Dahl.
I løpet av det første halve driftsåret venter Termar at antallet arbeidsplasser skal øke til 15.
Dette skyldes ikke minst at selskapet vil starte egen avdeling for bi-produkter, produkter som kan omsettes på markedet.
- Vi vil ha en egen avdeling for dette i samme bygget, og det vil gjelde for biprodukter for både torsk og laks. I dag går fiskeavfallet til ensilasje, opplyser Dahl.
Lokalene Termar Sea Farm nå har kjøpt opp har stått tomme siden Zahl Seafood ved Helge Zahl la ned produksjonen sommeren 2008.
- Vi planlegger å ansette de første arbeiderne i januar, og dette vil primært være folk fra Husvær.
Vi må montere en del nye maskiner først og så skal vi være i gang med slakting av egenprodusert torsk fra mars 2010, sier daglig leder i Termar Sea Farm Kjell Dahl til Herøyfjerdingen.
Setter ut to millioner yngel til våren
Termar har store mengder torsk stående i egne anlegg utenfor Brasøy og Husvær i Herøy, og planlegger å sette ut nye to millioner yngel igjen til våren.
- Vi begynner med egenprodusert torsk, men vil ventelig få en del kunder på slakting av torsk underveis, opplyser Kjell Dahl.
Termar har holdt på lenge og var først i verden med utsett av 2-grams yngel i sjøen.
- Vi har bygd opp mye kunnskap på dette området og denne kunnskapen tar vi selvsagt med oss videre, sier Kjell Dahl videre.
Oppdrett av torsk er et vanskelig område og Termar har eksperimentert seg fram til denne kunnskapen.
Egenkapital
Men bankene har tydeligvis ikke fått den store tiltroen til torskeoppdrett og Termar Sea Farm baserer seg fullt og helt på egenkapital.
- Torskefileten skal selges til de tre største landene for torskeprodukter, nemlig Sverige, Frankrike og Spania, sier Kjell Dahl.
I løpet av det første halve driftsåret venter Termar at antallet arbeidsplasser skal øke til 15.
Dette skyldes ikke minst at selskapet vil starte egen avdeling for bi-produkter, produkter som kan omsettes på markedet.
- Vi vil ha en egen avdeling for dette i samme bygget, og det vil gjelde for biprodukter for både torsk og laks. I dag går fiskeavfallet til ensilasje, opplyser Dahl.
Lokalene Termar Sea Farm nå har kjøpt opp har stått tomme siden Zahl Seafood ved Helge Zahl la ned produksjonen sommeren 2008.