Pengene går til vannprosjekter i åtte land: Haiti, Afghanistan, Pakistan, Somalia, Sør-Sudan, Sudan, Etiopia og Tanzania.

Kirkens Nødhjelp er allerede i disse landene og vil støtte lokalsamfunnene med å bore brønner, installere håndpumper, lage systemer for oppsamling av regnvann, avsalting av grunnvann og andre tiltak som er mest effektive gitt de lokale forholdene.

Å skaffe mennesker tilgang til rent vann er mulig, og det får enorme positive ringvirkninger i menneskers liv og for hele lokalsamfunn.

Søndag 19. oktober skal det komme bøssebærere til alle husstander i Herøy og innsamlingskomiteen håper selvsagt at alle blir godt mottatt og at givergleden er stor.

Giverstafett
Det er sendt ut en egen henvendelse gjennom næringsforeningen der bedriftene i Herøy oppfordres til å støtte aksjonen. De kan enten benytte et eget giverskjema eller gå direkte inn på nettet på adresse http://giverstafett.no og gi penger til aksjonen. Alle bidrag havner på kommunens oversikt/statistikk. En kan også gå inn på linken over og sammenligne resultatet mot andre og få ut statistikk om en ønsker det.

Alle lag og foreninger oppfordres også til å være med å støtte aksjonen gjennom giverstafetten slik at Herøy kommer høyest mulig opp på lista blant kommunene.

TV-aksjonen 40 år
TV-aksjonen arrangeres hver høst en søndag i oktober. I år markerer TV-aksjonen sitt 40 årsjubileum.

Siden 1974 har det norske folk under TV-aksjonen samlet inn over syv milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.
Flyktningrådet hadde den første aksjonen og samlet inn 125 millioner omregnet i 2013 kroner.

Fra 1978 ble selve innsamlingen arrangert av hver kommune med ordføreren i spissen. Nå ligger ansvaret hos over 500 kommune- og bydelskomiteer.
Den aller første gangen NRK stilte seg til rådighet for et veldedig formål var i februar 1946, for aksjonen ”Nasjonalhjelpen for krigens ofre og de falnes etterlatte”. Kong Haakon var innsamlingsaksjonens høye beskytter, og aksjonens motto var ”Du må ofre noe – mange ofret alt”.

Dette er Kirkens Nødhjelps vannarbeid

  • Kirkens Nødhjelp arbeider med å skaffe tilgang til rent vann i 15 land på tre kontinenter.
     
  • Trygt og rent vann er et av de første prekære behovene som oppstår etter en katastrofe. Kirkens Nødhjelp er Utenriksdepartementets foretrukne partner for å levere vann i krisesituasjoner.
     
  • Av Kirkens Nødhjelps beredskapsgruppe på 100 medarbeidere, er mange ingeniører og spesialister på vann.
     
  • I 2013 skaffet Kirkens Nødhjelp 890 000 mennesker tilgang til trygt vann.

Dette er Kirkens Nødhjelp

  • Kirkens Nødhjelp kjemper sammen med mennesker over hele verden for å avskaffe fattigdom og bekjempe urett.
     
  • Kirkens Nødhjelp gir livreddende nødhjelp i katastrofer og jobber langsiktig for utvikling i lokalsamfunn. For å fjerne årsaker til fattigdom kreves grunnleggende og systematiske endringer. Derfor arbeider Kirkens Nødhjelp med å påvirke myndigheter, næringsliv og religiøse ledere.
     
  • Kirkens Nødhjelp har kontor i 21 land og prosjekter i 30.
     
  • Kirkens Nødhjelp arbeider sammen med lokale partnerorganisasjoner, fordi de best kjenner lokale forhold; sosialt, politisk og økonomisk. Å jobbe med lokale partnere koster mindre, og monner mer i de landene Kirkens Nødhjelp jobber.
     
  • Kirkens Nødhjelp samarbeider med organsisasjoner og mennesker på tvers av religioner.
     
  • Kirkens Nødhjelp er medlem av ACT Alliance, en av verdens største humanitære allianser. Gjennom søsterorganisasjoner og lokale partnere arbeider organisasjonen i til sammen 150 land.

Trykk her for å lese mer om TV-aksjonen