Årets TV-aksjon på NRK gjennomføres søndag 24. oktober. I år blir det en kombinasjon av digitale bøssebærere og folk som kommer rundt på dørene med bøsser.
TV-aksjonen 2021 på NRK går til Plan International sitt arbeid for å bekjempe barneekteskap.
I Herøy er det Frivilligsentralen med Jelena Budesa i spissen som planlegger og gjennomfører de årlige TV-innsamlingsaksjonene på NRK. Hovedkomiteen består i tillegg av Janne Grethe Eide, Elin Nilsen og Sissel Eide Knutsen. I år er også leder i barne- og ungdomsrådet Tora Olsen Skagen med i komiteen.
Digitale og fysiske bøsser
På grunn av pandemisituasjonen ble det i fjor kun brukt digitale bøsser under innsamlingen. I år vil man i tillegg til digitale bøsser også gå rundt å samle inn penger i en del områder. Dette betyr at det ikke er alle som får en bøssebærer på dør, men det er allikevel mange muligheter til å støtte TV-aksjonen.
- De som ikke får bøssebærer på døra og ellers ikke har mulighet til å bidra på digital måte kan også ta kontakt med meg på tlf. 960 44 774 på søndag. Da vil vi komme med ei bøsse på døra, sier Jelena Budesa
Trykk her for å få finne de digitale bøssene som er opprettet i Herøy.
Rodene som får besøk av bøssebærere er:
- Sandvær
- Husvær
- Brasøy
- Seløya
- Staulen
- Tenna
- Flostad, Askmyra, Kirkåsen
- Karolineveien
- Åsen
- Valsåsen
- Øksningan
- Sykehjemmet
Fakta om TV-aksjonen NRK
TV-aksjonen NRK har vært arrangert hver høst siden i 1974 og regnes som verdens største dugnad. Den har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker, og totalt har TV-aksjonen samlet inn ni milliarder kroner.
Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede midler per hode. Hvert år jobber 7 000 fantastiske frivillige landet over med organiseringen av TV-aksjonen i sin kommune. Målet er at 100 000 bøssebærere skal besøke alle husstander i Norge i løpet av to timer én søndag i oktober.
-
TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkningen.
-
7000 frivillige over hele landet organiserer TV-aksjonen gjennom 450 kommune- og bydelskomiteer.
-
100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører én søndag i oktober.
-
TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974, og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker. Totalt har TV-aksjonen samlet inn over ni milliarder kroner.
-
Et eget innsamlingsråd, oppnevnt av NRKs styre, mottar og vurderer søknadene fra dem som ønsker å bli tildelt NRKs TV-aksjon. Kringkastingssjefen, NRKs øverste leder, tar den endelige beslutningen om hvem som tildeles TV-aksjonen. Innsamlingsrådet har også en viktig oppgave med å påse hvordan pengene brukes. Les mer om utvelgelsesprosessen her.
-
TV-aksjonen koordineres av et sekretariat, som ansettes av årets utvalgte organisasjon. Sammen med de øvrige ansatte i organisasjonen og TV-aksjonens fylkesapparat bygges årets TV-aksjon.
-
På selve TV-aksjonsdagen sender NRK direkte søndag kveld.
Trykk her for å lese mer om TV-aksjonen 2021.