Herøy skole er MOT-skole og har nylig valgt Solveig Heggheim, Leif Henning Hansen og Ingvild Håland fra 9. klasse som skolens første ungdommer med MOT.
MOT er en holdningsskapende organisasjon som jobber for og med ungdom der målet er å bidra til robuste ungdommer og trygge ungdomsmiljø.
På nettsidene til MOT står det at Ungdom med MOT er utvalgte ungdommer i alderen 14-25 år. Det kreves noe ekstra av de som er Ungdom med MOT. De er kulturbyggere. En Ungdom med MOT skal være en rollemodell og godt forbilde for andre, skal gjøre det enklere for de rundt seg å leve, bry seg og si nei, og bidra til å styrke oppvekstmiljøet i positiv retning.
Utvalgt etter søknad
En Ungdom med MOT rekrutteres etter søknad primært i 9.klasse. Skolens MOT-koordinatorer Lise Theimann og Kirsti Iversen sier til Herøyfjerdingen at omtrent hele 9. klasse søkte på å bli "Ungdom med MOT".
- Ut fra de begrunnelse vi fikk inn havnet vi på disse tre elevene. De viser gode holdninger og er gode forbilder. De blir registrert sentralt hos MOT og forplikter seg til å være med i skolens arbeid med MOT, sier Lise og Kirsti.
Hjelper til med overgangen til ungdomsskolen
Solveig, Ingvild og Leif Henning har et spesielt ansvar for å ta seg av de nye 8. klassingene og skal blant annet besøke dem mens de ennå er i 7. klasse.
- De vil bli tatt med i skolens MOT-opplegg og være synlige i miljøet. Som en del av dette vil de bære ekslusive T-skjorter fra MOT som ikke kan kjøpes, sier Lise og Kirsti.
Skolens "Modig-forbilde"
Under arbeidet med MOT har også elevene i 9. klasse valgt den de mener er klassens "Modige forbilde". Solveig Heggheim ble valgt ut fra ut hun er flink til å se alle og har et blikk for den enkelte.
De tre elevene forteller at de synes arbeidet med MOT er spennende og de er nysgjerrige på å få vite mer om det.
- Det er mer aktivitet og rørelse i timene med MOT og derfor er det bedre enn tradisjonell undervisning, forteller de tre utvalgte MOT-elevene.
Om MOT
MOT har en helhetlig modell for hvordan lokalsamfunn kan jobbe sammen med ungdom. Helhetsmodellen består av program i ungdomsskolen og videregående skole, samt tiltak på ungdoms fritidsarena. Gjennom ung til ung-formidling, øvelser, historier, dialog og rollespill bevisstgjøres ungdom til å ta egne valg, ta vare på hverandre og vise mot.
MOTs 21 årsverk organiserer 6900 medarbeidere som driver MOT-arbeidet i lokalsamfunnene, pr september 2013.
MOT ble startet av norske toppidrettsutøvere i 1997. Initiativtakere var skøyteløperne Atle Vårvik og Johann Olav Koss.
Les mer om MOT på www.mot.no