- Samarbeidet rundt praksisdeltakere fungerer svært godt, og vi ser at dette har en betydelig positiv innvirkning på deres norskkunnskaper og jobbmuligheter. Vi inviterer nå andre bedrifter til å kontakte oss for å avtale praksisplasser. Ved å ta imot deltakere, kan de forhåpentligvis bli en verdifull ressurs på arbeidsplassen. Vi har kontaktet mange bedrifter og opplever at de fleste ønsker å ta imot praksiskandidater. Dette fører til at flere i kommunen oppnår gode norskkunnskaper, noe som er svært viktig for inkludering og mestringsfølelse blant flyktninger som bosettes i Herøy, sier flyktningkonsulent Marit Dahl Jørgensen.

- Per i dag har vi praksiskandidater ved Herøy skole, Herøy Frivilligsentral,  Herøy barnehage, Solli barnehage, Monter, innen Helse og omsorg, Herøy ASVO og Herøy Brygge. Vi har tidligere hatt praksiskandidater hos ulike andre bedrifter, og disse må gjerne kontakte oss for nye praksisavtaler.

- Vi har opptil flere ganger erfart at deltakelse i praksis har vært et springbrett inn mot jobb. En betydelig andel av de som bosettes finner seg jobb i løpet av Introduksjonsprogrammet eller kort tid etter, noe som er fantastisk. Dette er mye takket være dere som tar imot praksiskandidater, avslutter Dahl Jørgensen.

Ønsker din bedrift å ta imot noen, ta gjerne kontakt med praksisansvarlig, Ann-Kristin Lenning, ann.kristin.lenning@heroy-no.kommune.no, eller på tlf: 918 39 502.